GreekBooks CDS

Basket

ΚΑΛΑΘΙ

ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

Διαθεσιμότητα: 2 Σε απόθεμα

21,20

2 σε απόθεμα

Ποσότητα:
EAN: 960-8407-25-7 Κωδικός προϊόντος: Β3Ρ4ΑΡΠ012+ Κατηγορίες: ,

ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

Συγγραφείς: A. Gilardi, F. F. Figares, Γ. Α. Πλάνας

Εκδόσεις: Νέα Ακρόπολη

Τίτλος πρωτοτύπου: Peru – Manual de Simbolismo y Arqueologia

Μετάφραση: Γ. Σκιάνης

Χρονολογία έκδοσης: 2003

Διαστάσεις: 21×14 εκ.

Σελίδες: 153

Παρουσίαση

Στην αρχαία Αμερική, στην περιοχή των Άνδεων, συναντάμε μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών, οι οποίοι με τον πλούτο τους σε παραδόσεις, έθιμα, τέχνη, Θεότητες και σύμβολα και την ωριμότητα τους σε θεσμούς οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα, έκαναν αυτόν το χώρο έναν από τους σημαντικότερους της υδρογείου.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην ιερή πόλη των Ίνκα, το Κούζκο, βρισκόταν κάποτε ο “Ομφαλός του Κόσμου”, γεγονός που μας επιτρέπει να τη συγκρίνουμε με τους Δελφούς, την Τεοτιχουακάν του Μεξικού, τις Θήβες της Αιγύπτου κλπ., από άποψη όχι μόνο κοινωνικοπολιτικής σημασίας αλλά και θρησκευτικής και Μυητικής.
Η ιστορία αυτών των πολιτισμών ξεκινά τουλάχιστον 2000-3000 χρόνια π.Χ., με τον πολιτισμό Βαλδίβια στον Ισημερινό. Τους αρχικούς κρίκους αυτής της πολιτισμικής αλυσίδας όμως τους αγνοούμε σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και σήμερα.
Οι σύγχρονοι ιστορικοί τους ανακάλυψαν εξαιτίας των Ισπανών κατακτητών, οι οποίοι μετά την “ανακάλυψη” της Αμερικής από τον Κολόμβο, βρήκαν και αυτούς τους άγνωστους πολιτισμούς. Τους θαύμασαν, τους είδαν και σχεδόν κατέστρεψαν τους τελευταίους κρίκους αυτής της αλυσίδας.

Βάρος 1 kg
Loading...