GreekBooks CDS

Basket

ΚΑΛΑΘΙ

Παραδείγματα θεραπειών με την Ομοιοπαθητική

[show_more more=”Για σχετικά προϊόντα πατήστε εδώ” less=”Hide”]

Για σχετικά προϊόντα πατήστε τον από κάτω σύνδεσμο

Ιατρική – Εναλ. Θεραπείες

[/show_more]
 

Επειδή η μεγαλύτερη ευαισθησία μας σχετίζεται με τα παιδιά, με την θεραπεία των παιδιών από διάφορες ασθένειες, είναι προφανές ότι οι θεραπείες των παιδιών παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Αν, λοιπόν, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, η γνώμη των γονέων που ακολούθησαν στα παιδιά τους την Ομοιοπαθητική είναι ανεκτίμητη. Σας παραθέτω λίγα παραδείγματα:

 

Εντυπώσεις γονέων

 

1) Κύστη 7,8 εκατοστών στην ωοθήκη

 

Ονομάζομαι Ιωάννα Μ. Η κόρη μου είναι 15 ετών και της παρουσιάσθηκε μια κύστη 7,8 εκατοστών στην δεξιά ωοθήκη. Την πήγα στον γυναικολόγο, που μου συνέστησε να κάνει θεραπεία με ορμόνες ή με παρακέντηση. Για να αποφύγει το παιδί μου τις ορμόνες, αποφάσισα να απευθυνθώ στην Ομοιοπαθητική. Το παιδί μου ξεκίνησε θεραπεία στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, με τον κ. Στουραΐτη. Στις αρχές Απριλίου του ιδίου έτους, δηλαδή μετά από περίπου 2 μήνες, πήγα την κόρη μου να κάνει υπερηχογράφημα για να δούμε αν είχε συμβεί κάτι με την κύστη. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι η κύστη είχε φύγει εντελώς, πράγμα που δεν μπορούσε να το πιστέψει ούτε και ο γυναικολόγος!

Ιωάννα Μ, 18 Μαΐου 2001

 

2) Πονοκέφαλοι, αναιμία, εξάντληση

 

Ο Χαράλαμπος Π. είναι σήμερα 151/2 χρονών. Στα 11, όταν δηλαδή πήγαινε στην 6η Δημοτικού, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους. Πήγαμε στον παιδίατρο και έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, που έδειξαν έντονη αναιμία. Έτσι ο Χαράλαμπος, κατόπιν υποδείξεως του παιδίατρου, άρχισε να παίρνει σίδηρο. Τελείωσε την 6η Δημοτικού σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όμως τα προβλήματα ξανάρχισαν στο Γυμνάσιο και κορυφώθηκαν στην 2α Γυμνασίου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με σίδηρο και βιταμίνες, αφού το παιδί ένοιωθε εξάντληση και αδυναμία στο να διαβάσει. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν πάρα πολλά. Αντέδρασα και προσπάθησα να βρω μια λύση.

Μια φίλη μου είπε να απευθυνθώ στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. Τώρα, μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία που έκανε ο Χαράλαμπος με τον κ. Στουραϊτη, έδειξε ένα άλλο παιδί. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, αντοχή στο διάβασμα και έφυγαν όλες οι παλιές του φοβίες.

 

Η μητέρα του Χαράλαμπου, 16 Μαΐου 2001

 

3) Επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες

 

Ο Γιώργος Α. από τον Φεβρουάριο του 2000, που ήταν τριών χρονών, παρουσίαζε ωτίτιδες για τις οποίες ο ωτορινολαρυγγολόγος χορηγούσε αντιβιοτικά. Αυτά καταπολεμούσαν την φλεγμονή, αλλά το υγρό στο αυτί επέμενε και έτσι υπήρχαν υποτροπές, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το καλοκαίρι με τα μπάνια στην θάλασσα  ο Γιώργος δεν αρρώστησε καθόλου, αλλά με την επιστροφή του στον παιδικό σταθμό το πρόβλημα επανήλθε ακόμα πιο έντονο. Ο γιατρός συνιστούσε αντιβιοτικά ή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια». Έτσι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ομοιοπαθητική αγωγή – που μόνο κατ’ όνομα γνωρίζαμε τότε – με την καθοδήγηση του κ. Στουραϊτη.

Πρέπει να ομολογήσω ότι στις αρχές η υπομονή μας δοκιμάστηκε αρκετά αφού δεν είχαμε την υποτιθέμενη σιγουριά της αντιβίωσης. Από την άλλη ξαφνιαστήκαμε από την άμεση καταπολέμηση – ζήτημα ωρών – της ωτίτιδας με μια και μόνο κάψουλα!

Για κάποιους μήνες οι ωτίτιδες συνεχίζονταν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, αλλά με την χορήγηση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου η φλεγμονή υποχωρούσε άμεσα.

Τελικώς στις αρχές του Γενάρη 2001, ύστερα από μια συνάντηση, ο κ. Στουραϊτης έδωσε στον Γιώργο μια κάψουλα και μας είπε ότι θα έλυνε το πρόβλημα  μια για πάντα. Πραγματικά, από τότε το παιδί δεν έχει ξαναπαρουσιάσει ωτίτιδα, έχει κερδίσει βάρος και γενικά είναι πιο υγιές και δυνατό. Μπορεί να έχει  συχνά καταρροή, αλλά δεν προκαλείται φλεγμονή, που παλαιότερα ήταν η μόνιμη κατάληξη μιας ίωσης. Το αμυντικό του σύστημα φαίνεται να έχει δυναμώσει αισθητά χωρίς την βοήθεια κανενός είδους χημικών ουσιών.

 

Η μητέρα του Γιώργου,  12 Ιουνίου 2001

 

Γυναικολογική μόλυνση

Αιμορραγία κατά την εγκυμοσύνη

Κρυολόγημα

Ίκτερος

Βρεφικό έκζεμα

Λαρυγγίτιδα

 

Ονομάζομαι Σ. Κ. και είμαι νηπιαγωγός. Πριν 6 χρόνια και ύστερα από απουσία ετών επέστρεψα στα Νηπιαγωγεία. Μέχρι τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς ταλαιπωρήθηκα τρομερά αφού πέρασα όλες τις τότε γνωστές ιώσεις. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω την Ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, με τον κ. Στουραϊτη.

Πίστευα, γενικά και αόριστα, ότι η Ομοιοπαθητική θα με βοηθούσε να ενισχύσω τις άμυνες του οργανισμού μου.

Στην πορεία χρειάσθηκε να αντιμετωπίσω μια οξεία γυναικολογική μόλυνση την οποία, με μεγάλη έκπληξη, ένιωσα να υποχωρεί με την Ομοιοπαθητική μέσα σε λίγες ώρες.

Όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί, ήμουν 4,5 μηνών όταν είδα έντρομη άφθονο κατακόκκινο αίμα. Έλαβα μια μόνο κάψουλα και η αιμορραγία σταμάτησε άμεσα την ίδια μέρα χωρίς ορμόνες ή αντιβίωση όπως μου πρότειναν κάποιοι γυναικολόγοι.

Έτσι απέκτησα το πρώτο μου παιδί, τον Ιάσωνα.

Κατά την διάρκεια της πρώτης αλλά και της δεύτερης εγκυμοσύνης που ακολούθησε, αντιμετώπισα προβλήματα γυναικολογικά (μυκητίαση), δερματικά, αναπνευστικά (εντονότατο κρυολόγημα με επώδυνο βήχα) πάντα με την Ομοιοπαθητική.

Όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μου, ο Πετράκης, ξεπεράσαμε τον ίκτερο και τους μώλωπες της γέννας με την Ομοιοπαθητική. Εγώ βγήκα από το μαιευτήριο χωρίς να έχω πάρει ούτε αντιβίωση ούτε φάρμακα για τις συσπάσεις της μήτρας παρά μόνο ομοιοπαθητικά. Το γάλα που θήλασα τα μωρά μου ήταν «πεντακάθαρο».

Ο Ιάσωνας ξεπέρασε το βρεφικό έκζεμα χωρίς καθόλου κορτιζόνη, μόνο με την Ομοιοπαθητική

Ξεπεράσαμε κρίση λαρυγγίτιδας με την Ομοιοπαθητική, χωρίς αντιβίωση, χωρίς κορτιζόνη.

Γλιτώσαμε πολύ πόνο και πολλά καρούμπαλα από καψίματα και από πτώσεις, πάντα με την Ομοιοπαθητική και με την καθοδήγηση του κ. Στουραϊτη

Είμαι σίγουρη ότι θα έχω ξεχάσει πολλές άλλες περιπτώσεις που με βοήθησε ο κ. Στουραϊτης με την Ομοιοπαθητική αφού και για μένα η Ομοιοπαθητική είναι πια τρόπος ζωής και ο θεραπευτής μου, ο κ. Στουραϊτης, είναι πιο κοντά μας από οποιονδήποτε γιατρό. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος!

 

Γεράσιμος Στουραϊτης

Διευθυντής Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής

Πρόεδρος Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος

iatriki

Loading...