GreekBooks CDS

Basket

ΚΑΛΑΘΙ

Ολιστική Θεραπευτική Αισθητικών Προβλημάτων

[show_more more=”Για σχετικά προϊόντα πατήστε εδώ” less=”Hide”]

Για σχετικά προϊόντα πατήστε τον από κάτω σύνδεσμο

Άσκηση-Ομορφιά

[/show_more]

Τάσου Βαρθολομαίου, MD, PhD, MFHom

Ιατρού Ολιστικής Θεραπευτικής

Η εμφάνιση του προσώπου και του σώματος είναι ένα σπουδαίο θέμα αισθητικής, κοινωνικών σχέσεων και υγείας. Η μορφή εκφράζει πάντοτε τη λειτουργικότητα ενός συστήματος. Δεν είναι εύκολο σε ένα σώμα που έχει υγιή παρουσία και ακτινοβολεί σφρίγος, να υποκρύπτονται χρόνιες παθήσεις και σημαντικές πρόωρες φθορές του οργανισμού. Τα αγάλματα της Κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας, όπου η καλαισθησία και η κομψότητα της μορφής συνυπάρχουν με τη δύναμη και την ηρεμία, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της σχέσης αισθητικής και υγείας.

olistiki-therapeutiki

 

Καθοριστικός παράγοντας εμφάνισης ενός προσώπου, πέραν της ποιότητας του δέρματος, είναι η λειτουργική κατάσταση των προσωπικών μυών, που επηρεάζονται άμεσα από νοητικές και συγκινησιακές διαταραχές. Από τον τόνο αυτών των μυών αξαρτάται η χρόνια έκφραση που παίρνει ένα πρόσωπο, που μπορεί να προδίδει κούραση, απογοήτευση, θυμό, φόβο, μηνύματα που εύκολα περνούν στο κοινωνικό περιβάλλον και το απωθούν. Από την άλλη πλευρά το δέρμα, κυρίως του προσώπου μια και εκεί απολήγουν μερικά από τα σπουδαιότερα ενεργειακά κανάλια του σώματος είναι καθρέφτης και της συνολικής υγείας των σώματος, πέραν των οποίων τοπικών προβλημάτων και ευαισθησιών παρουσιάζει αυτό το ίδιο σαν ένα ενιαίο όργανο.

Με κατάλληλα επιλεγμένα βιολογικά και δυναμοποιημένα σκευάσματα (κρέμες, λοσιόν, αμπούλες, κλπ.) που συνταγογράφει ο ολιστικός γιατρός και τα παρασκευάζει ή διαθέτει ο φαρμακοποιός, δίνονται τα απαραίτητα βιοχημικά στοιχεία στους ιστούς του προσώπου, σε μορφή που να μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν και να χρησιμοποιηθούν από τα κύτταρα. Τα δυναμοποιημένα σκευάσματα έχουν τη σπουδαία ιδιότητα να δίνουν την ομόλογη πληροφορία στους ιστούς για να αφομοιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συστατικά του σκευάσματος, δρουν δηλαδή με γνήσια θεραπευτικό τρόπο, με γρήγορα και σταθερά αποτελέσματα. Παράλληλα, μπορεί να γίνει και μία αντι-στρες και αντιγηραντική ρύθμιση του οργανισμού, με βιολογικά και δυναμοποιημένα σκευάματα από το στόμα.

Μία ανάλογη θεραπευτική εφαρμόζεται γιά τα αισθητικά προβλήματα του σώματος και κυρίως της Παχυσαρκίας και της Κυτταρίτιδος. Στις περιπτώσεις παχυσαρκίας που οφείλεται σε πολυφαγία και βουλιμία, σαν συνήθεια και μέρος του τρόπου ζωής και όχι σε κάποια νόσο, η πλέον πρόσφορη, συνήθως, προσέγγιση είναι η εξατομικευμένη ολοστική θεραπευτική, που απευθύνεται στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου, στις αδυναμίες και τις ευαισθησίες του και στις σχέσεις του με το οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον, μετά από ένα λεπτομερές ιστορικό όπως χρησιμοποιείται στην ολοστική θεραπευτική. Και σε αυτές όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις παχυσαρκίας, δίνεται επι πλέον προσοχή στις τροφικές αλλαργίες (που ανιχνεύονται με ειδικές μεθόδους) και στη άθροιση πολλών τοξίνων στον οργανισμό, κατάσταση που είναι γνωστή σαν καντιντίασις, και γιά τις οποίες υπαρχουν ειδικά θεραπευτικά σχήματα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις παχυσαρκίας, αυτές δηλαδή που δεν συνοδεύονται από πολυφαγία, αναμφίβολα υπάρχει πρόβλημα σωματικής υγείας, που διευκρινίζεται με συμβατικούς και ειδικούς λειτουργικούς ελέγχους, αλλά και με ένα λεπτομερές ιστορικό. Συνήθως πρόκειται για λειτουργικά προβλήματα του οργανισμού, δηλαδή για διαταραχές λειτουργικότητας οργάνων χωρίς όμως βλάβες της δομής τους, π.χ. μία τάση για υποθυροειδισμό χωρίς παθολογικές αποκλίσεις συμβατικών εξετάσεων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα, με βιολογικά και δυναμοποιημένα σκευάσματα, να γίνει ένα “ρεγουλάρισμα” των κυτταρικών λειτουργιών, ένα “λειτουργικό σέρβις”, ώστε ο μεταβολισμός να ξαναβρεί τον φυσιολογικό του ρυθμό, με αποτέλεσμα να μη γίνεται πιά παθολογική εναπόθεση λίπους αλλά και να απομακρύνεται η υπάρχουσα περίσσεια λίπους. Ετσι το άτομο όχι μόνο δεν χάνει και δεν βάζει περιτά κιλά, αλλα και γίνεται πιο υγιές. Όσον αφορά τέλος την Κυτταρίτιδα, είναι αποτέλεσμα υψηλού βαθμού τοξίνωσης και κακής κυκλοφορίας (μπλοκαρίσματος) της ενέργειας στις περιοχές του σώματος όπου εμφανίζεται. Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται κατ΄αρχήν, με ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα της πάσχουσας περιοχής, ώστε η ενέργεια να κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά και με τοπικά ενέσιμα βιολογικά σκευάσματα, που αποσκοπούν στην απομάκρυνση των τοξινών, στην αποκατάσταση της κυτταρικής αναπνοής και στο ξανάνιωμα των ιστών.

Σε όλες τις περιπτώσεις τέλος, δίνονται οδηγίες απόλυτα εξατομικευμένες, που να ταιριάζουν δηλαδή στο κάθε ένα συγκεκριμένο άτομο, για τον τρόπο ζωής, διατροφής και άσκησης, ώστε να γίνεται μια σωστή συντήρηση της μηχανής του σώματος αλλά και να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, αγάπη για ζωή και δημιουργικότητα.

 

Loading...